Pagina's

zaterdag 9 november 2013

Winter recept: gekarameliseerde appeltjes

Omdat het weer slechter is, de temperatuur lager, en je maag groter (of dat lijkt tenminste zo) hebben wij bedacht om vandaag een receptje met jullie te delen. Het is een lekker maar niet al te gezond gerechtje. En je kunt het warm eten, dus perfect voor de komende winterdagen !



 Wat heb je nodig:
- 1 appel per persoon
- kaneelpoeder
- vanillesuiker
- normale suiker
- een beetje boter
- een pan




 Het eerste wat je doet is de appels schillen. Wij waren met zijn tweeën dus we hadden twee appels. Verder hebben we voor het schillen geen mesjes maar een dunschiller gebruikt. Dat is makkelijker snijden en als je net zo onhandig bent als wij hou je uiteindelijk meer appel en meer vingers over. 


Als je de appels geschild hebt ga je ze snijden. Wij hebben ze in blokjes gesneden maar je kunt ze ook in plakjes of in vormpjes snijden. Maak het zoals jij het leuk vindt ! 


Doe nu een klein beetje boter in de pan en laat die smelten. Als de boter gesmolten is doe je de stukjes appel in de pan. Let wel op dat je het vuur niet te hoog hebt staan want de appels kunnen snel verbranden.


 Als de appeltjes in de pan liggen doe je er 5 theelepels gewone suiker, 2 theelepels kaneel en 1 of 2 zakjes vanillesuiker doorheen. Dit recept is voor 2 appels ! Als je er meer hebt kun je er meer in doen.





Als je alles in de pan gedaan hebt moet je even goed roeren. Als het goed is worden de kaneel en suiker dan vloeibaar en kun je de appels er goed doorheen spatelen. Zorg dat alle appeltjes bedekt zijn en dan ben je al klaar ! Dit is hoe het bij ons eruit zag ---->







Verdeel de appeltjes over de bakjes. Je hebt nu twee opties: 
1. Je laat de appels afkoelen en de kaneel/suiker laag hard worden zodat je echt een hard randje om je appel heen krijgt.
2. Of je eet de appels gewoon lekker warm op. Wij hebben gekozen om ze warm te eten want het was best wel koud buiten en we waren zo benieuwd naar de smaak van dit recept dat we niet konden wachten met eten !

Bij ons zijn deze appels heel goed in de smaak gevallen. Niet al te gezond maar o zo lekker. Je kunt de appels zo eten maar je kunt ze ook als toetje maken met een bol vanilleijs of je laat ze afkoelen en doet ze door de yoghurt ! Hebben jullie nog ideeën wat je hiermee kan doen ? Laat het weten ! 

Veel liefs, Kim en Danique 

1 opmerking: